Lotgenotencontact

Wanneer u eens met andere CRPS-patiënten wilt praten over uw ziekte, pijn of ervaringen met CRPS, dan kunt u terecht op een van de lotgenotenbijeenkomsten die door de provinciale afdelingen worden georganiseerd. In elke provincie worden een paar keer per jaar bijeenkomsten gehouden. Soms staat een bepaald thema centraal zoals de medische behandeling van CRPS of fysiotherapie of informatie op juridisch gebied. Daarnaast worden er ook specifieke lotgenotenbijeenkomsten gehouden. U ontmoet dan mede-patiënten en partners, en u kunt u in een kleine groep met elkaar praten.

Men schrikt er soms wat van terug om met zoveel CRPS-patiënten bijeen te komen. Toch wordt zo'n lotgenotencontact als zeer waardevol ervaren omdat men mensen ontmoet die hetzelfde meemaken en er niet zoveel uitgelegd hoeft te worden. Men begrijpt zo vanzelfsprekend de klachten, de pijn en andere problematiek die samenhangen met CRPS. En dat is vaak al een opluchting omdat niets uitgelegd hoeft te worden. U wordt meteen begrepen.

Eenmaal per jaar is er een landelijke contactdag die samenvalt met de Algemene Ledenvergadering.

Voor een gesprek of informatie kunt u bellen naar de Landelijke Telefoondienst. Aan de telefoon zitten mensen die zelf CRPS hebben en goed weten wat het is om patiënt te zijn. Daarnaast kunnen ze u ook verwijzen naar instanties en kunnen u met raad terzijde staan.

Tekst grootte aanpassen